Dossier

Curs anual d’iniciació a la ceràmica

CURS SETMANAL PER ADULTS/ES
DE NOVEMBRE DEL 2024 A JUNY DEL 2025

Durant el curs, explorarem les diverses tècniques de construcció manual ceràmica (pessic, ordit o “xurros”, planxa i buidatge), així com la utilització de motlles per premuda. També coneixerem múltiples mètodes decoratius (esmalts, engalbes, òxids, per immersió, a pinzell, amb reserves, etc.) que donaran personalitat a les teves creacions.

Tots els esmalts, engalbes, eines bàsiques i coccions estan inclosos en el preu. Queda exclòs el fang, que cada alumne comprarà al taller a mesura que el vagi necessitant. No hi ha límit de peces per coure, sempre que hi hagi un treball mínim sobre la peça, més enllà de les mides del forn.

Per reservar la teva plaça, escriu-nos a hola@saranusa.com o al 680640091 i estarem encantades d’informar-te de tot.

Calendari lectiu

Curs: Del 7 de novembre del 2024 al 27 de juny del 2025
Dies sense classe: Desembre: 26 i 27, Abril: 18 i Maig: 1

Horaris

Les classes s’imparteixen un dia a la setmana amb una duració de 2 hores (classe) + 15 minuts (recollida).
L’alumne/a acudeix sempre al mateix grup que s’ha apuntat a l’hora de fer la inscripció.
Per norma general, hi ha 4 classes al mes, poden variar en funció dels dies festius (ja esmentats) o la quantitat de dies que tingui aquell mes.

Funcionament del taller

  • Totes les eines que es troben a les zones comunes poden ser utilitzades pels alumnes de manera responsable, havent de ser retornades al seu lloc en acabar d’utilitzar-les.
  • Les eines de metall i de fusta no es renten amb aigua per a evitar que s’espatllin.
  • El fang a utilitzar serà el que cada alumne/a adquirirà a la botiga del taller. Hi haurà a disposició múltiples fangs de baixa i alta temperatura, així com també porcellana. Cada alumne/a podrà comprar una pastilla sencera, mitja o un quart. També es podrà utilitzar el fang de reciclatge del taller que cada alumne/a es podrà preparar.
  • No es courà fang que no sigui comprat al taller.
  • Les peces que estiguin llestes per a ser enfornades, es col·locaran en l’estanteria corresponent. Si són per a bescuit o coure a baixa temperatura, es col·locaran en l’estanteria de BAIXA TEMPERATURA. Si són per a coure l’esmalt d’alta o portar el gres a monococció directament es col·locaran a l’estanteria d’ALTA TEMPERATURA. Si l’alumne/a té algun dubte, haurà de consultar sempre a les professores.
  • Les peces d’alta temperatura caldrà marcar-les a la base amb una A o un + a l’hora de fer-les. No es courà cap peça a alta temperatura que no estigui marcada.
  • L’ordre de cocció de les peces vindrà determinat per la capacitat del forn i la configuració dels pisos en cada fornada, sempre subjecte a la grandària d’aquestes.
  • Les peces que estiguin a les estanteries de BAIXA /ALTA TEMPERATURA, no es podran tocar en cap concepte (ni tan sols per part dels autors/es). Es tracta de peces o bé seques i, per tant, molt fràgils, o ben esmaltades amb la pols en la superfície.
  • Les taules i espais de treball hauran de quedar nets i ordenats en finalitzar cada classe.

Duració

El curs regular d’iniciació a la ceràmica no té una durada concreta. El mínim de temps és un més i el màxim el temps que desitgi cada alumne.
Encara que el nombre de classes pot variar segons el mes (vegeu a horaris) el còmput anual de classes s’iguala. Això significa que si s’acudeix a classe l’any escolar complet, el nombre de classes s’iguala a 32.

Preu i pagaments

El preu de les classes d’iniciació a la ceràmica és de 90 € al mes sense matrícula, per dues hores de classe a la setmana. La quota no varia segons els festius o els dies que tingui el mes (ja esmentat a duració).
Els materials, eines i coccions necessaris estan inclosos en el preu. En queda exclòs el fang (ja esmentat a del funcionament del taller), que l’alumne comprarà al taller. El preu de les porcions de fang serà ajustat al preu de botiga. En cap cas el taller busca fer negoci amb la venta de fang.
El pagament de la mensualitat es farà a través de rebuts bancàris durant la primera setmana de cada mes.
Per fer la reserva del curs cal fer una transferència de 50€ que serà descomptada de la primera mensualitat del curs.

Caixa Rural de Guissona
ES6331400001980016443100
Beneficiari: Sara Reig Pensí
Concepte: Iniciació + dia de la setmana en el qual es va a classe (ex. iniciació dijous).

Baixes

En el cas que un alumne desitgi donar-se de baixa del curs, haurà de notificar-ho 20 dies abans d’acabar el mes. Això es podrà comunicar tant verbalment a les professores, com per mail escrivint a hola@saranusa.com. En el cas que un alumne decideixi interrompre les classes a meitat de mes, no s’efectuarà la devolució de l’import corresponent a les classes a les quals deixarà d’assistir.

No assistència i suspensió de classes

Les classes a les quals els alumnes no assisteixin per motius aliens al taller SARA NUSA, no seran recuperables. Tampoc podran cedir-se a altres persones, les classes del curs d’iniciació personals i intransferibles. Les classes que se suspenguin per motius aliens al taller SARA NUSA, no seran recuperables.
El taller es reserva el dret a interrompre temporalment el servei per falta d’alumnes en un grup, ja que es requereixen un mínim de tres alumnes per grup. En aquest cas els/les alumnes que es vegin afectats/des gaudiran de prioritat a l’hora de canviar de grup. Si no els anés bé cap dels horaris en oferta se’ls mantindria la matrícula a l’espera que hi hagués un grup a disposició.


*En realitzar la teva sol·licitud de plaça per a les classes d’iniciació a la ceràmica hauràs d’acceptar la present sèrie de punts, per la qual cosa et recomanem que la llegeixis detingudament i entenguis les condicions que acceptaràs per a accedir al curs.